Kosten van de zorg

Sinds 1 januari 2015 is door de overheid de vergoeding van zorg in eigen huis gewijzigd. Afhankelijk van de beperking of ziekte heeft u te maken met drie zorgloketten:

  • Het WMO loket van uw gemeente: voor lichte ondersteuning die geen medisch karakter heeft, zoals ondersteuning bij het structureren van de dag, begeleiding bij sociale activiteiten en/of de regie over uw huishouding;
  • De Zorgverzekeringswet (ZVW): Voor verpleging en verzorging komt de wijkverpleegkundige thuis langs om de zorg die nodig is te indiceren. Het betreft hier de zogenaamde lijfgebonden zorg.
  • De Wet Langdurige Zorg (WLZ) : voor situaties waarbij de zorgvrager eigenlijk naar een verpleeghuis moet, maar liever zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen met de zorg van Senioren Zorg Plan. In deze situaties is het mogelijk om een aanspraak te maken op de Wet Langdurige Zorg. Hiervoor is een indicatie van het CIZ nodig. 

Uiteraard is het ook mogelijk om de kosten van zorg in eigen huis particulier in te kopen of om een combinatie te maken van gesubsidieerde zorg aangevuld met particuliere zorg.  Wij maken dan voor u een helder en transparant kostenoverzicht.

Klik op onderstaande button voor het aanvragen van een kosteloos informatiegesprek. Wij zullen binnen een werkdag contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Informatiegesprek aanvragen